Mijn achtergrond:

Toen ik 15 was wist ik al dat ik met kinderen wilde werken. Daarom heb ik gekozen om de opleiding SPW-3 te doen. Dat ging me redelijk makkelijk af en dus heb ik hierna nog SPW-4 gedaan. Na het afronden van beiden opleidingen, heb ik bij een aantal kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties gewerkt. Ik vond het interessant om bij meerdere kinderdagverblijven te werken om zo te kunnen kijken wat de verschillende werkwijzen en visies waren. Na een tijdje gingen veel kinderdagverblijven reorganiseren. Ik vond dit vervelend, want de sfeer werd er over het algemeen niet leuker op. Toen besloot ik om gastouder te worden. Dit is inmiddels al weer een aantal jaar geleden en nog steeds doe ik dit werk met heel veel plezier.

 

 

Mijn ambitie:

Mijn ambitie is om constant te blijven leren over de ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Ik merk dat ik het erg interessant vind wanneer het gaat om gedragsproblemen; hoe dat aan te pakken etc. Ik wil niks missen en overal van op de hoogte zijn, zodat ik weet hoe ik bepaalde situaties het beste kan aanpakken.

In de toekomst zou ik graag aan/naast huis een plekje willen maken waar ik mijn eigen gastouderopvang heb, dat lijkt me geweldig! Maar voorlopig wil ik eerst nog een aantal jaar ervaring op doen als gastouder bij de vraagouder thuis.

 

Mijn visie op:

Voeding:

Ik vind het belangrijk om met ouders op 1 lijn te zitten. Wanneer ik het (redelijk) eens ben met de manier waarop ouders met voeding omgaan, werkt dat fijner voor allebei. Mijn mening is dat kinderen alles wel eens moeten proeven of proberen. Dit kan ook via leuke spelletjes waar je de kinderen enthousiast voor kan maken. Ik kook graag voor de gezinnen en ben altijd in voor nieuwe gerechten. Ook vind ik het belangrijk dat er structuur in de dag zit qua eten, altijd 1x per dag fruit en vooral goed drinken. Een snoepje en een koekje moet wat mij betreft ook kunnen, het zijn tenslotte kinderen!

 

Beweging:

Iedere dag met de kinderen naar buiten, daar streef ik naar. Op de fiets naar school of wandelen door het park. Lopend een boodschapje doen of lekker voetballen in de tuin. Kinderen zijn actief dus daar doe ik als gastouder graag gezellig aan mee.

 

Taalontwikkeling:

Veel boekjes lezen die aansluiten bij de leeftijd van de kinderen; leuk en ook nog eens leerzaam. Er zijn ook bepaalde spelletjes die je kan spelen waarin je kinderen spelenderwijs opdrachten geeft, waardoor ze, onbewust,  met hun taalontwikkeling bezig zijn. Ik merk in de praktijk dat dit ook echt werkt. Ik praat veel met de kinderen en benoem en leg alles uit wat ik doe, waardoor de kinderen de taal steeds beter leren beheersen.

 

Leuk om te weten:

Ik ben in de avonduren danslerares (streetdance). Dit geef ik aan kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Het is leuk om actief bezig te zijn met kinderen en ze iets te leren waar ze tijdens het optreden super trots op kunnen zijn. Lekker uitrazen na een lange dag school, leren samenwerken en geduld te hebben. Ik denk dat kinderen dat nodig hebben en ik vind het leuk om ze dat te kunnen geven.

Naam: Daphne

 

 

 Neem dan contact op met Breg!

 

Wil je graag een kennismaking
met deze gastouder?

Gastouderbureau Sint-michielsgestel

Breg For happy kids

Papaverstraat 52, 5271 RC  Sint-Michielsgestel

M: info@bregforhappykids.nl   |   T: 06 24 250 303

Aangesloten bij: