Naam: Manuela

 

 

Gastouderbureau Sint-michielsgestel

Mijn achtergrond:

Mijn diploma pedagogisch medewerker heb ik behaald in 2009. Vervolgens ben ik op mijn stage adres aan het werk gegaan bij de dagopvang en de BSO. Helaas moest ik hier na 3 jaar gewerkt te hebben weg vanwege bezuinigingsmaatregelen. Aansluitend kon ik ergens anders starten in zowel de dagopvang, als TSO coördinator en bij de BSO. Helaas hield het hier voor mij na 1,5 jaar op i.v.m. de terugval in de vraag naar kinderopvang. Gelukkig kon ik weer bij mijn vorige werkgever aan de slag bij de sport BSO. Gezien dit maar een paar uurtjes per dag zijn, heb ik besloten door te gaan als gastouder. Hier ben ik in 2014 mee gestart en dat doe ik nu nog steeds, met heel veel plezier.

 

Mijn ambitie:

Werken als gastouder en enkele aanvullende cursussen en trainingen volgen, zodat ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen.

Verder ben ik graag actief met de kinderen bezig te zijn om ze spelenderwijs wat te leren. Ik vind het heerlijk om op pad te gaan met de kinderen en leuke dingen te ondernemen. Mijn doel is de ouders te 'ontzorgen'. Belangrijk vind ik dat de kinderen mij met plezier zien komen en zich op hun gemak voelen bij mij wanneer de ouders moeten werken.

 

Mijn visie op:

Voeding:

Gezonde en gevarieerde voeding vind ik heel belangrijk. Daarom let ik goed op wat de kinderen binnen krijgen. Bij voorkeur gezonde tussendoortjes in plaats van zoete. Af en toe verwennen met een lekker snoepje of koekje kan mijns inziens geen kwaad.

Verder vind ik het belangrijk dat de kinderen voldoende vocht binnen krijgen en 'leren' water te drinken. Dus bied ik ze vooral water en thee aan. Maar ook een lekker glas ranja op zijn tijd moet kunnen. Verder vind ik het heel leuk om samen met kinderen te koken en te bakken. Zo leren ze spelenderwijs wat eten is en zien ze wat er in hun maaltijd gaat. Vaak zeggen kinderen snel: 'dat lust ik niet', maar als je samen met ze kookt en ze ook laat proeven tussendoor, lusten ze het wel.

 

Beweging:

Zowel voor kinderen als voor jezelf is bewegen heel belangrijk. Dus ga ik regelmatig met de kinderen wandelen, fietsen of naar de speeltuin.

Ook vind ik het heerlijk om met de kinderen te voetballen en te dansen. Op deze manier kunnen de kinderen lekker hun energie kwijt. Ik heb een opleiding beweegplezier gedaan; daar heb ik onder andere geleerd welke leuke beweeg spelletjes je binnenshuis met de kinderen kan doen, wanneer het weer dit buiten niet toe laat.

 

Taalontwikkeling:

Ik zal de kinderen stimuleren in hun taalontwikkeling door voortdurend te benoemen waar ik op dat moment mee bezig ben of wat ik ga doen, dan wel wat het kind doet of gaat doen. Graag lees ik voor aan de kinderen en laat ze vertellen wat ze zien op de plaatjes en ik benoem het dan ook nog een keer. Wanneer een kindje moeite heeft met de taalontwikkeling kan ik hem/haar hier extra in stimuleren, mits de ouders hierin toestemmen. Verder wordt dit mijns inziens het beste opgepakt wanneer het leuk en spelenderwijs wordt gebracht.

 

Leuk om te weten:

Ik ben in het bezit van een rijbewijs en een auto.

Behaalde cursussen:

  • Knap lastig
  • Natuur en techniek
  • Beweegplezier met kinderen
  • EHBO voor kinderen
 Neem dan contact op met Breg!

 

Wil je graag een kennismaking
met deze gastouder?

Breg For happy kids

Papaverstraat 52, 5271 RC  Sint-Michielsgestel

M: info@bregforhappykids.nl   |   T: 06 24 250 303

Aangesloten bij: