Gastouders als gezond voorbeeld

 

 

Gezond eten vormt samen met voldoende bewegen de basis voor een gezond gewicht en lichaam. ‘De appel valt niet ver van de boom’ dus moeten (gast-)ouders het goede voorbeeld geven. Kinderen die een goed voorbeeld krijgen, blijven zich later vaker bewust van het belang van gezond eten en voldoende beweging.

 

De gastouders van Gastouderbureau Breg kiezen voor een gezonde basis en leren kinderen ‘normaal’ te eten. Deze basis bestaat allereerst uit een patroon met vaste eetmomenten op een dag. Daarnaast is het belangrijk kinderen te leren waar hun eten vandaan komt en wat de effecten kunnen zijn van structureel ongezond eten. Bij een ‘normaal eetpatroon’ horen ook af en toe lekkere minder gezonde dingen, bij voorkeur wel met mate.

 

Hoe ga je hier op een verantwoorde manier mee om? Gastouderbureau Breg coacht en ondersteunt (gast)ouders hierbij. Bijvoorbeeld door het verzorgen van workshops of lezingen, het aanbieden van recepten, het organiseren en begeleiden van leuke uitstapjes voor kinderen naar producenten van eten en nog veel meer.

Breg For happy kids

Papaverstraat 52, 5271 RC  Sint-Michielsgestel

M: info@bregforhappykids.nl   |   T: 06 24 250 303

Aangesloten bij: