Gastouderbureau
Breg stelt zich voor!

Naam:

 

Leeftijd:

 

Woonplaats:

 

Bereikbaar op
de dagen:

 

 

Mijn
achtergrond:

 

 

 

 

 

 

Mijn ambitie voor Gastouderbureau Breg:

 

 

 

Mijn visie op:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leuk om

te weten:

Bregje de Gouw

40 jaar

 

Sint-Michielsgestel

 

Mijn werkuren zijn flexibel. Per mail ben ik altijd bereikbaar. Daarnaast

ben ik telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren. Afspraken kunnen

flexibel ingepland worden, indien gewenst ook in de avonduren.

 

In 2002 heb ik de opleiding CMV afgerond in Utrecht. Daarna ben ik begonnen als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang. Tot 2013 heb ik gewerkt in de kinderopvang in verschillende functies, pedagogisch medewerkster, assistent locatiemanager, werkbegeleider stagiaires, locatiemanager en pedagogisch coach. In de zomer van 2013 ben ik gestopt als pedagogisch medewerkster in de kinderopvang. Voor mij een mooi moment om na te denken over mijn toekomstplannen wat betreft werk. In mijn omgeving mij zag ik steeds meer mensen kiezen een kleinschalige vorm van kinderopvang; gastouderopvang. Omdat ik altijd al de ambitie heb gehad om iets voor mezelf te beginnen, zag ik een mooie kans! En zo ben ik in 2014 begonnen met de voorbereidingen voor mijn eigen gastouderbureau. Ik ben trots op het resultaat: Gastouderbureau Breg ‘For happy kids’.

 

Gastouders en vraagouders bij elkaar brengen en een actieve bijdrage leveren aan een veilige, vertrouwde en leuke gastouderopvang voor de kinderen. Hierbij inspireer en motiveer ik gastouders door extra activiteiten aan te bieden op het gebied van gezonde voeding, beweging en taalontwikkeling. Juist dit maakt mijn bureau uniek ten opzichte van andere bureaus. Het gaat om een totaalpakket waarbij het belang van de kinderen te allen tijde voorop staat. ‘Gastouderbureau Breg ‘For happy kids’ gaat voor actieve, blije en gezonde kids!’

 

Voeding

Voor mij gaat het om het maken van bewuste keuzes en het geven van het goede voorbeeld. Als wij zelf als volwassene gezond eten, is het makkelijker om kinderen hierin mee te nemen. Mijn eigen kinderen zijn vanaf de dag dat ze geboren zijn goede eters. Ik realiseer me elke dag weer dat ik daarmee veel geluk heb. Ze hebben heel duidelijk hun voorkeuren, maar vinden het beiden leuk om ‘nieuwe dingen’ te proeven. Naar mate ze ouder worden, raken ze steeds meer geïnteresseerd in het bereiden van het eten en de ‘vragen daarom heen’. ‘Waar komt het vandaan, hoe wordt het gemaakt, is het gezond, wat doet gezonde voeding met ons lichaam, wat doet ongezonde voeding met ons lichaam?’ Daarnaast heeft het samen eten en het bereiden van een maaltijd voor mij een belangrijk sociaal karakter. Met zijn allen aan een grote tafel genieten van lekker en verantwoord eten.

Beweging

Waar kinderen zijn, is naar mijn mening ook altijd ‘beweging’. Dit omdat kinderen van nature graag actief bezig zijn en omdat de ontwikkeling van kinderen continu in beweging is. Ze ontwikkelen zichzelf door nieuwe dingen te ervaren en van deze ervaringen te leren. Door als volwassenen zelf actief mee te doen, geef je het goede voorbeeld en heb je samen plezier. Mijn eigen kinderen weten niet beter dan dat het hele gezin aan sport en beweging doet. Niet omdat het moet, maar omdat het leuk is. De factor plezier is voor kinderen essentieel. Uiteindelijk gaat het er ook hier om een goede balans te vinden; niet elke dag hoeft even actief te zijn, het gaat om de afwisseling van activiteiten en het maken van bewuste keuzes.

 

Taalontwikkeling

Niks gezelligers dan een tafel voor kwebbelende en kletsende kinderen. Ze uiten zich niet alleen met woorden, maar vooral ook met veel ‘gebaren en emoties’. Kinderen zijn eerlijk en oprecht; ze zeggen wat ze voelen en doen wat ze denken. Wij als volwassenen moeten de kinderen te allen tijde serieus nemen, door naar ze te luisteren en ‘mee te gaan in hun gedachten wereld’. Kinderen leren woorden van activiteiten die ze leuk vinden en over onderwerpen waar ze geïnteresseerd in zijn. Een van mijn kinderen is bijvoorbeeld helemaal gek van paarden. Omdat hij het zo geweldig vindt, praten we er bijna de hele dag over. Samen lezen we in een van zijn boerderij boeken, doen we paardenmemory of maken we een paardenpuzzel. Op deze manier sluit ik aan bij zijn belevingswereld en hebben we ‘voldoende gespreksstof op zijn niveau’.

 

Op jonge leeftijd had ik al veel ‘oppasadressen’ waar ik jarenlang regelmatig een dag/avond voor de kinderen zorgden. Tijdens de zomervakantie was ik actief als begeleidster met de ‘spelletjes-vakantie week’. Op latere leeftijd gaf ik hockey-training aan diverse jeugdteams. Mijn ‘carrière’ ben ik begonnen als ‘au-pair in Nederland’, bij een gezin met 4 jongens. Voor mij een geweldige tijd. Toen al vond ik het erg leuk om actief met kinderen bezig te zijn. Nu, jaren later, realiseer ik mij dat de combinatie van het bieden van een veilige, leuke én actieve opvang voor kinderen altijd al mijn passie is geweest.

Breg For happy kids

Papaverstraat 52, 5271 RC  Sint-Michielsgestel

M: info@bregforhappykids.nl   |   T: 06 24 250 303

Aangesloten bij: