Het financiële voordeel van gastouderopvang is dat u als vraagouder alleen betaalt voor de uren die u daadwerkelijk afneemt. De kosten van gastouderopvang bestaan uit twee delen: het gastoudertarief & de bureaukosten

Gastoudertarief

Wanneer de gastouder in de woning van een vraagouder werkt, wordt het uurloon in overleg bepaald. Gastouderbureau Breg kan hierbij adviseren.

Gemiddeld genomen is het tarief tussen de € 13 en € 19 per gezin, maar hier kan uiteraard bij wederzijds goed vinden van worden afgeweken.

 

De gastouder werkt als dienstverlener aan huis of als zelfstandig ondernemer. Wanneer een gastouder voor meer dan drie dagen per week in het huis van een vraagouder werkt, is de gastouder in dienst van de vraagouder. Over het algemeen is dit niet aan te raden, omdat er dan een loonadministratie bijgehouden moet worden met alle daarbij horende verplichtingen.

 

Gastouders die in eigen huis gastkinderen opvangen, werken in de meeste gevallen als zelfstandig ondernemer en zijn vrij om hun eigen uurtarief te bepalen. Gebruikelijk is een tarief tussen de € 5 en € 6,50 per kind per uur. De hoogte hiervan is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het opleidingsniveau, de werkervaring, het activiteiten aanbod en de opvanglocatie.

 

Bureaukosten

De vaste maandelijkse bureaukosten van Gastouderbureau Breg zijn € 71. Dit is ongeacht het aantal opvanguren of het aantal kinderen.

 

Gastouderbureau Breg werkt niet met inschrijfkosten of kosten voor de kennismakingsprocedure. De bureaukosten worden pas berekend wanneer de overeenkomsten getekend zijn en de opvang daadwerkelijk van start is gegaan.

 

Kinderopvangtoeslag

Van Gastouderbureau Breg ontvangt u maandelijks een factuur voor de totale kosten van de gastouderopvang. Dit zijn de bruto kosten en bestaan uit de vergoeding voor de gastouder en de bureaukosten. Door middel van de kinderopvangtoeslag kunt u een gedeelte van deze bruto kosten vergoed krijgen. Zo komt u uiteindelijk tot de netto kosten.

 

Het maximum bedrag waarover u kinderopvangtoeslag kan ontvangen is voor 2020 vastgesteld op € 6,27 per kind per uur. Voor meer informatie, een proefberekening, aanvragen of wijzigingen van de toeslag kunt u terecht op de website van de belastingdienst: voorwaarden voor kinderopvangtoeslag in 2020. Voor aanvragen en wijzigingen heeft u het lrk registratienummer van de gastouder nodig uit het landelijk register kinderopvang.

Breg For happy kids

Papaverstraat 52, 5271 RC  Sint-Michielsgestel

M: info@bregforhappykids.nl   |   T: 06 24 250 303

Aangesloten bij: